Mijn Aanpak

Wat kun je verwachten van onze rijlessen?

Waarschijnlijk vind je het spannend om te beginnen met rijlessen. Monique van Autorijschool Modante in Gouderak begrijpt dat maar al te goed. Daarom hechten wij veel waarde aan een persoonlijke aanpak die ervoor zorgt dat jij vol zelfvertrouwen praktijkexamen kan doen. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Daarnaast zorgt Monique er tijdens de lessen voor dat jij op een rustige en slimme manier het rijbewijs haalt. Dat is immers het allerbelangrijkste!

Mijn aanpak
Mijn aanpak

Van eerste gesprek tot rijbewijs

De eerste les is eigenlijk een soort intakegesprek. Voor je begint aan je eerste kilometers, vertelt Monique je alles over Autorijschool Modante en krijg je uitleg over de auto en de lessen. Ook kijken we naar jouw ervaring. Misschien heb je al eens gereden of heb je al veel van je ouders geleerd, maar de kans is ook groot dat je nog nooit achter het stuur hebt gezeten. Vervolgens wordt er per les gekeken waar we mee aan de slag gaan. Iedere keer leer je van alles over de weg, verschillende situaties in het verkeer en natuurlijk het autorijden zelf. Een les duurt bij ons 60 minuten.

Zodra jij er klaar voor bent, gaan we het praktijkexamen voor je aanvragen bij het CBR. De laatste lessen gebruiken we dan ook extra goed, zodat jij vol zelfvertrouwen opgaat voor je laatste beproeving. Daarna kun je heerlijk zelf de weg op en genieten van de vrijheid die het rijbewijs jou geeft.

Wil jij ook rijles in Gouda, Krimpenerwaard, Rotterdam of omgeving? Dat kan! Bekijk snel onze voordelige lespakketten en ervaar hoe leuk het is om te rijden.

Hieronder het verhaal van Sara, één van onze leerlingen.

Intakegesprek.
"Toen ik de eerste les bij Monique in de auto kwam, voelde ik me gelijk al op mijn gemak. Monique is erg rustig en kan heel duidelijk uitleggen. Tijdens de eerste les gingen we al meteen de weg op. Ook hebben we onze gegevens uitgewisseld en legde Monique nog één keer uit wat we de komende lessen gaan doen."
Rijlessen.
‘’De rijlessen bij Autorijschool Modante zijn heel leerzaam, maar vooral ook gezellig! Iedere les leer je weer iets nieuws en dit voer je dan meteen uit. Je kan bij Monique alles vragen, niets is gek. Al snel had ik de auto onder controle en konden we ons gaan richten op de verschillende verkeerssituaties. Ook de bijzondere verrichtingen en het rijden op de snelweg hebben we veel herhaald. ‘’
Theorie.
‘’Toen ik al een aantal lessen heb gehad, ben ik aan mijn autotheorie begonnen. Het leren van de autotheorie ging erg gemakkelijk, omdat ik tegelijkertijd de theorie kon toepassen in de praktijk. Nadat ik mijn autotheorie had gehaald, kon ik dit meteen gebruiken tijdens de rest van de rijlessen.’’
Praktijkexamen.
‘’Toen we alle vaardigheden, de bijzondere verrichtingen en de verkeerssituaties hadden herhaald, was het tijd om het praktijkexamen aan te vragen. Monique legde mij precies uit wat ik hiervoor moest doen. De laatste lessen voor het praktijkexamen hebben we veel onderdelen herhaald en hebben we besproken waar ik zelf nog moeite mee had. Ik ging zelfverzekerd en vol vertrouwen het praktijkexamen in en heb alles toegepast wat ik bij Monique heb geleerd. Ik zette en nette rit neer en haalde mijn rijbewijs. Nu ga ik zelfstandig de weg op, allemaal dankzij Monique!’’